Accés usuaris
Piulades

Agraïment del Col·legi a la tasca professional duta a terme per Francesc Vega Sala i a la donació del seu fons bibliogràfic

Recepció amb Francesc Vega Sala a la Biblioteca de l'ICAB El proppassat dijous, 12 de febrer, es va fer una petita recepció a en Francesc Vega Sala a la Biblioteca de l’ICAB, on s’ha col·locat una placa amb el seu nom, per a denominar un dels apartats de la Biblioteca, com agraïment del col·legi a la seva tasca professional i a la donació del seu fons bibliogràfic.
 
Aquest apartat, on s’ha ubicat aquest fons bibliogràfic donat per Francesc Vega Sala, es troba justament a la entrada de la Sala dels Usatges, un dels espais més importants de la Biblioteca i de l’edifici col·legial.
 
La Biblioteca de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona és una institució "per a i dels advocats", que es troba especialitzada en Dret i ciències socials i està considerada com una de les biblioteques jurídiques més importants d'Europa. Des del seu origen, la seva missió és posar a l'abast dels col·legiats tots els recursos d'informació necessaris per recolzar i facilitar l'exercici professional de l'advocacia.
 
Actualment té més de 300.000 volums, prop de 1.300 títols de publicacions periòdiques i 50 bases de dades amb contingut legislatiu, jurisprudencial, doctrinal, de models i formularis.
   Francesc Vega Sala i Oriol Rusca Nadal, degà de
   l'ICAB, a la Biblioteca de l'ICAB
 
 

Compareixença al Parlament en relació al Projecte de llei de modificació del Codi civil

 

Benvolgudes companyes i benvolguts companys,
 
El Parlament de Catalunya està tramitant el Projecte de llei de modificació dels llibres primer, segon, quart i cinquè del Codi civil de Catalunya i de modificació de la Llei 10/2008, del 10 de juliol, del llibre quart del Codi civil de Catalunya, relatiu a les successions.
 
Tal com vàrem explicar al nostre web, quan encara es tractava d’un Avantprojecte de llei i atès que la Conselleria de Justícia, per edicte de 25 d’abril de 2013, el va sotmetre a informació pública, l’SCAF va presentar una sèrie d’al·legacions i observacions.
 
Dins del procediment legislatiu hi ha la possibilitat que els grups parlamentaris demanin a algunes entitats que compareguin per donar la seva opinió o formular propostes que els grups parlamentaris puguin recollir i incorporar en el text final de la llei. És per aquest motiu que es va sol·licitar la compareixença d’una representació de la Societat Catalana d’Advocats de Família, davant la Comissió de Justícia i Drets Humans; compareixença que es va efectuar ahir 9 d’octubre i que podeu veure a continuació:
 


 

Adjuntem, l’escrit d’al·legacions i observacions, presentat el 23 de maig de 2013 a la Conselleria de Justícia, i els escrits amb les esmenes i propostes de modificació del Llibre Segon, presentades el 9 d’octubre de 2014 a la Comissió de Justícia i Drets Humans del Parlament de Catalunya.

 

Escrit d'al·legacions i observacions, presentat el 23 de maig de 2013 (PDF) pdf_icon

Escrit amb les esmenes i propostes de modificació del Llibre Segon, presentat el 9/10/2014 (PDF) pdf_icon

Annex a l'escrit amb les esmenes i propostes de modificació del Llibre Segon (9/10/14) (PDF) pdf_icon

 

Instantània de la compareixença          Representació de l'SCAF
 

SOPARS JURÍDICS A GIRONA

 

4a TROBADA DE LA SOCIETAT CATALANA D’ADVOCATS DE FAMÍLIA, del 15 al 17 de maig de 2014.

 

 

Benvolguts companys,

 

 

Us fem "cinc cèntims" de la Trobada:

 

 

1er.- Varen participar-hi gairebé 250 companys, 19 ponents i 5 convidats. Les jornades del 15 i del 16 van ser maratonianes, però és que volíem aconseguir l’objectiu de tractar les "Novetats i qüestions controvertides en el Dret de Família".

 

     

 

2n.-De l’Assemblea Ordinària, destaquem que:

 

        

 

2.1.- Hem obtingut l’autorització del CENDOJ per a penjar a la web les resolucions judicials amb interès doctrinal de Dret de Família català. El cercador es va presentar durant el sopar celebrat al Mas Marroch de Girona servit pel Celler de Can Roca.

 

2.2.-Hem esdevingut el primer soci institucional de la International Society of Family Law (ISFL), que és una organització internacional dedicada a l’estudi i el debat dels problemes del dret de família present en més de 60 països; cosa que ens permetrà tenir un contacte directe amb el Dret de Família comparat.

 

2.3.-Es va aprovar augmentar la quota de 70 €/any, que pagàvem des de la constitució de la SCAF el març de 2003, a 100 €/any.

 

 

 

3er.-De l’Assemblea Extraordinària, us expliquem la renovació parcial de la Junta:

 

 

 

3.1.-La Junta Directiva estava composada per 12 membres. En Miquel Cabré i Puig de la Bellacasa va morir l’any 2013 i en Francesc Vega Sala va renunciar com a President a finals de Setembre de 2013. Des de llavors, la Junta va decidir que la Presidenta fos la Mercè Mira.

 

3.2.-Els membres de la Junta que continuen són: Ma Elena Antolín Fargas, Montserrat Ayuso Sanchís, Joaquim Betriu Monclús, Cristina Martínez Vicente, Diego Muñoz Mañé i Francesc Vega Sala.

 

3.3.-Els membres de la Junta que van plegar són: Antoni Vidal Teixidó i Ma Dolores Lozano Ortiz.

 

3.4.-Els membres de la Junta que van sortir i es van tornar a presentar són: Ma Mercè Mira Cortadellas, Ramon Quintano Ruiz i Paola Tamborero Font, que van ésser escollits per unanimitat, llevat de dues abstencions.

 

3.5.-Els membres de la Junta que han entrat de nou són: Concha Ballester Colomer (de Tarragona), Ma Antònia Mateu Gelabert (de Palma de Mallorca) i Pilar Tintoré Garriga (de Barcelona), que van ésser escollides per unanimitat, llevat de dues abstencions.

 

 

 

4art.- El sopar Jurídic, era "l’excusa", per poder retre un més que merescut homenatge a en Francesc Vega Sala, molt emotiu i inoblidable per tots els que hi vam poder participar.

 

 

Homenatjant a Francesc Vega Sala   

 

 

5è.-La visita guiada per "Girona, temps de Flors" va ser molt relaxant, gratificant i enriquidora, al compartir-la amb familiars i amics dels participants en aquesta Trobada a Girona.

 

 

 

    

 

 

 

 

Comunicat de la Sra. Mercè Mira Cortadellas

  Benvolguts amics i companys,

 

  En primer lloc, dono les gràcies als companys de la Junta, començant per l'estimat Francesc Vega Sala, per la confiança que m'han fet, en escollir-me pel càrrec de Presidenta.

  La feina i responsabilitat que el càrrec comporta ha quedat amb el llistó molt alt, peró compto amb el irrepetible Francesc Vega Sala, que segueix a la Junta, així com amb tots els altres companys de la Junta, i per descomptat amb tots vosaltres, perquè tots som la SCAF.


  Tota la Junta continuarem treballant pels socis, i per tant pel Dret de Família.

  És una feina molt enriquidora que ens dóna molt més del que nosaltres aportem.

  Gràcies per endavant a tots per la vostra comprensió i suggeriments que us agraïré molt.

  Resto a la vostra disposició i salutacions cordials.


      

 


   Mª Mercè Mira i Cortadellas

 

Comunicat del Sr. Francesc Vega Sala

 

Benvolguts amics,

 

El passat 21 de setembre va acabar l’estiu i va començar la tardor i amb ella el nou any judicial, el que vol dir la reanudació de les nostres activitats.

 

Espero que durant l’estiu hagueu descansat i hagueu pres decisions de futur.

 

No sé si ho vareu fer, però jo sí doncs durant el mes de juliol vaig complir 84 anys i vaig considerar -i considero- que la Societat Catalana d’Advocats de Família necessita un President més jove que jo.

 

En conseqüència i aprofitant que la junta directiva participava en el “Encuentro de Magistrados y Jueces de familia” vaig convocar la junta, vaig presentar la meva dimissió i d’acord amb els estatuts es va escollir nou president que va ser la companya Mercè Mira Cortadellas, que va acceptar el càrrec tadalafil precio españa. Jo continuaré a la junta directiva com a simple vocal.

 

Vull agrair a tots l’amistat, i ajut que m’heu fet durant el meu mandat i, com a un soci més em teniu a la vostra disposició.

 

Molt cordialment,

 

Francesc Vega Sala