Conferència: Els expedients en matèria de persones i família en el projecte de llei de jurisdicció voluntària (24/2/2015 - 18:00 Sala d'Actes ICAB)

 

Benvolgudes companyes i benvolguts companys,

La Comissió de Normativa de l'ICAB organitza pel dia 24 de febrer del 2015 a les 18 hores la conferència: 'Els expedients en matèria de persones i família en el projecte de llei de jurisdicció voluntària'. La conferència tindrà lloc a la Sala d’Actes del Col·legi d’Advocats de Barcelona (c/ Mallorca, 283 - 08007 Barcelona).

 

PRESENTA:

· Oriol Rusca Nadal, Degà de l'ICAB

MODERA:

· Rosa M viagra india. Barberà Ramos, Vicedegana de l'ICAB

PONENTS:

· Antonio Fernández de Buján, Catedràtic de Dret Romà de la UAM, Vocal de la Comissió General de Codificació per la regulació de la Jurisdicció Voluntària
· Ana Isabel Ranz Gil, Magistrada del Jutjat de 1a Instància i Instrucció núm. 3 de Vilanova i la Geltrú
· Ana Lacort Garcia, Secretària Judicial del Jutjat de 1a Instància núm. 2 de l'Hospitalet de Llobregat amb funcions compartides de Registre Civil
· Ángel Serrano de Nicolás, Notari del Col·legi de Noraris de Catalunya
· Inmaculada Ruz López, Presidenta de la Secció de Dret Matrmonial i de Família de l'ICAB

 Full inscripció Conferència (PDF) pdf_icon

Inscripció gratuïta. Cal inscriure’s enviant un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la o bé enviant el full d'inscripció al fax 93.487.16.49

+ info

 

XII Jornades de Dret de Família de Barcelona (29 i 30 de gener 2015)

 

Benvolgudes companyes i companys,

Ens plau facilitar-vos el programa de les XII Jornades de Dret de Família de la Societat Catalana d’Advocats de Família –que hem intitulat “Sense perdre el sentit jurídic del dret de família"-.

Confiem que les ponències seran del vostre interés i esperem trobar-vos el dijous 29 i divendres 30 de gener a Barcelona.

Podeu descarregar el programa en format PDF on també s’hi inclou la butlleta d’inscripció.

 

Programa i full d'inscripció a les XII Jornades de Família (PDF) pdf_icon


LLOC: Saló Imperial del Tradicional Hotel Ritz ·  Gran Via de les Corts Catalanes, 670 ·  08010 Barcelona

DATA: Tarda de dijous 29 de gener (a partir de les 16 h.) i divendres 30 (tot el dia)

 

ACTUALITZACIÓ 15/1/2015:   EXHAURIDES LES PLACES PEL DINAR DEL DIVENDRES 30

Les places disponibles per al dinar s'han exhaurit; per la qual cosa, hem tancat la inscripció al dinar i hem obert una llista d’espera per a aquells que us hi vulgueu inscriure. Per a inscriure’s a la llista d’espera, no cal que feu l’ingrés dels 39 euros. Cas que finalment hi hagi alguna plaça disponible per a dinar, s’adjudicarà als inscrits a la llista d’espera per rigorós ordre d’inscripció; moment en el que se us notificarà a fi de que pugueu abonar l’import del dinar. Preguem disculpeu les molèsties. 

 

Un cop hàgiu fet la inscripció us farem arribar un correu electrònic de confirmació, si passats uns dies comproveu que no us ha arribat la confirmació preguem us poseu en contacte amb nosaltres al correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

 

Document treball: Proposta de conclusions sobre la "guarda compartida"

 

Benvolgudes, benvolguts,

A la darrera reunió de la Junta Directiva, celebrada el proppassat divendres 27 de juny es va acordar que reobriríem el termini per a complimentar el document de treball que conté una proposta de conclusions sobre la “guarda compartida”; que, com recordareu, s’havien de votar i aprovar el dijous, 15 de maig, dins el marc dels Sopars Jurídics a Girona - 4a Trobada de l’SCAF després d’haver parlat de la qüestió des de diferents punts de vista durant tota aquella tarda, però que per falta de temps no es va fer.

 

Amb la voluntat de donar continuïtat a aquest debat sobre la “guarda compartida”, hem decidit votar i, si s’escau, aprovar aquella proposta de conclusions durant les Jornades de Barcelona; que, en principi, se celebraran els dies 29 i 30 de gener de 2015 (Noves dates!). I per això, us convidem, aquells que encara no ho hàgiu fet, a participar en el procés de conclusions remetent-nos el document de treball complimentat a l’adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la o al fax 93 299 65 92. La participació no està limitada a les sòcies i socis de l’SCAF o als participants a la Trobada de Girona o Jornada de Barcelona; així que us preguem que el feu circular entre els/les vostres companys/es coneguts/des a fi de que, si ho desitgen, puguin, també, participar-hi.

Si ho desitgeu, des d’aquesta adreça podeu complimentar on-line el document de treball.

Cal que tingueu en compte que, malgrat la forma utilitzada (preguntes que s’inicien amb un “¿estaríem d’acord en que...”, “¿podríem concloure que...”, etc.), l’SCAF no pretén imposar cap conclusió (ni cap definició); es tracta només d’una forma àgil a fi de facilitar el vostre treball i el còmput de les respostes. Totes les propostes de conclusió estan, però, subjectes a debat. Us animem a que, si ho desitgeu, feu tots els comentaris que vulgueu en l’espai pensat a tal efecte. I així mateix, us animem a que proposeu totes les conclusions sobre la “guarda compartida” que entengueu que també s’haurien d’aprovar.

 

Computant les respostes rebudes fins el dia abans de la Trobada de Girona, aquests són els resultats provisionals:

 

 

 

SOPARS JURÍDICS A GIRONA

 

4a TROBADA DE LA SOCIETAT CATALANA D’ADVOCATS DE FAMÍLIA, del 15 al 17 de maig de 2014.

 

 

Benvolguts companys,

 

 

Us fem "cinc cèntims" de la Trobada:

 

 

1er.- Varen participar-hi gairebé 250 companys, 19 ponents i 5 convidats. Les jornades del 15 i del 16 van ser maratonianes, però és que volíem aconseguir l’objectiu de tractar les "Novetats i qüestions controvertides en el Dret de Família".

 

     

 

2n.-De l’Assemblea Ordinària, destaquem que:

 

        

 

2.1.- Hem obtingut l’autorització del CENDOJ per a penjar a la web les resolucions judicials amb interès doctrinal de Dret de Família català. El cercador es va presentar durant el sopar celebrat al Mas Marroch de Girona servit pel Celler de Can Roca.

 

2.2.-Hem esdevingut el primer soci institucional de la International Society of Family Law (ISFL), que és una organització internacional dedicada a l’estudi i el debat dels problemes del dret de família present en més de 60 països; cosa que ens permetrà tenir un contacte directe amb el Dret de Família comparat.

 

2.3.-Es va aprovar augmentar la quota de 70 €/any, que pagàvem des de la constitució de la SCAF el març de 2003, a 100 €/any.

 

 

 

3er.-De l’Assemblea Extraordinària, us expliquem la renovació parcial de la Junta:

 

 

 

3.1.-La Junta Directiva estava composada per 12 membres. En Miquel Cabré i Puig de la Bellacasa va morir l’any 2013 i en Francesc Vega Sala va renunciar com a President a finals de Setembre de 2013. Des de llavors, la Junta va decidir que la Presidenta fos la Mercè Mira.

 

3.2.-Els membres de la Junta que continuen són: Ma Elena Antolín Fargas, Montserrat Ayuso Sanchís, Joaquim Betriu Monclús, Cristina Martínez Vicente, Diego Muñoz Mañé i Francesc Vega Sala.

 

3.3.-Els membres de la Junta que van plegar són: Antoni Vidal Teixidó i Ma Dolores Lozano Ortiz.

 

3.4.-Els membres de la Junta que van sortir i es van tornar a presentar són: Ma Mercè Mira Cortadellas, Ramon Quintano Ruiz i Paola Tamborero Font, que van ésser escollits per unanimitat, llevat de dues abstencions.

 

3.5.-Els membres de la Junta que han entrat de nou són: Concha Ballester Colomer (de Tarragona), Ma Antònia Mateu Gelabert (de Palma de Mallorca) i Pilar Tintoré Garriga (de Barcelona), que van ésser escollides per unanimitat, llevat de dues abstencions.

 

 

 

4art.- El sopar Jurídic, era "l’excusa", per poder retre un més que merescut homenatge a en Francesc Vega Sala, molt emotiu i inoblidable per tots els que hi vam poder participar.

 

 

Homenatjant a Francesc Vega Sala   

 

 

5è.-La visita guiada per "Girona, temps de Flors" va ser molt relaxant, gratificant i enriquidora, al compartir-la amb familiars i amics dels participants en aquesta Trobada a Girona.

 

 

 

    

 

 

 

 

Precongreso Mundial por los Derechos de la Infancia y la Adolescencia (9-11 juliol Sta. Coloma de Gramenet)

 

Benvolgudes companyes i benvolguts companys,

L'Associació per la defensa dels drets de la infància i l'adolescència (ADDIA) organitza pels dies 9, 10 i 11 de juliol del 2014 el Pre-congrés Mundial de la Infància i l'Adolescència a l'Auditori Can Roig i Torres de Santa Coloma de Gramenet. Atesos els temes que s'hi tractaran considerem que aquest acte pot ser del vostre interés, us adjuntem el cartell de l'esdeveniment.

 

Programa Precongreso Mundial (PDF) pdf_icon

 

 Precongreso Mundial por los Derechos de la Infancia y la Adolescencia

 

 
Més articles...