Esdeveniments SCAF

Document treball: Proposta de conclusions sobre la "guarda compartida"

 

Benvolgudes, benvolguts,

A la darrera reunió de la Junta Directiva, celebrada el proppassat divendres 27 de juny es va acordar que reobriríem el termini per a complimentar el document de treball que conté una proposta de conclusions sobre la “guarda compartida”; que, com recordareu, s’havien de votar i aprovar el dijous, 15 de maig, dins el marc dels Sopars Jurídics a Girona - 4a Trobada de l’SCAF després d’haver parlat de la qüestió des de diferents punts de vista durant tota aquella tarda, però que per falta de temps no es va fer.

 

Amb la voluntat de donar continuïtat a aquest debat sobre la “guarda compartida”, hem decidit votar i, si s’escau, aprovar aquella proposta de conclusions durant les Jornades de Barcelona; que, en principi, se celebraran els dies 29 i 30 de gener de 2015 (Noves dates!). I per això, us convidem, aquells que encara no ho hàgiu fet, a participar en el procés de conclusions remetent-nos el document de treball complimentat a l’adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la o al fax 93 299 65 92. La participació no està limitada a les sòcies i socis de l’SCAF o als participants a la Trobada de Girona o Jornada de Barcelona; així que us preguem que el feu circular entre els/les vostres companys/es coneguts/des a fi de que, si ho desitgen, puguin, també, participar-hi.

Si ho desitgeu, des d’aquesta adreça podeu complimentar on-line el document de treball.

Cal que tingueu en compte que, malgrat la forma utilitzada (preguntes que s’inicien amb un “¿estaríem d’acord en que...”, “¿podríem concloure que...”, etc.), l’SCAF no pretén imposar cap conclusió (ni cap definició); es tracta només d’una forma àgil a fi de facilitar el vostre treball i el còmput de les respostes. Totes les propostes de conclusió estan, però, subjectes a debat. Us animem a que, si ho desitgeu, feu tots els comentaris que vulgueu en l’espai pensat a tal efecte. I així mateix, us animem a que proposeu totes les conclusions sobre la “guarda compartida” que entengueu que també s’haurien d’aprovar.

 

Computant les respostes rebudes fins el dia abans de la Trobada de Girona, aquests són els resultats provisionals:

 

 

 

SOPARS JURÍDICS A GIRONA

 

4a TROBADA DE LA SOCIETAT CATALANA D’ADVOCATS DE FAMÍLIA, del 15 al 17 de maig de 2014.

 

 

Benvolguts companys,

 

 

Us fem "cinc cèntims" de la Trobada:

 

 

1er.- Varen participar-hi gairebé 250 companys, 19 ponents i 5 convidats. Les jornades del 15 i del 16 van ser maratonianes, però és que volíem aconseguir l’objectiu de tractar les "Novetats i qüestions controvertides en el Dret de Família".

 

     

 

2n.-De l’Assemblea Ordinària, destaquem que:

 

        

 

2.1.- Hem obtingut l’autorització del CENDOJ per a penjar a la web les resolucions judicials amb interès doctrinal de Dret de Família català. El cercador es va presentar durant el sopar celebrat al Mas Marroch de Girona servit pel Celler de Can Roca.

 

2.2.-Hem esdevingut el primer soci institucional de la International Society of Family Law (ISFL), que és una organització internacional dedicada a l’estudi i el debat dels problemes del dret de família present en més de 60 països; cosa que ens permetrà tenir un contacte directe amb el Dret de Família comparat.

 

2.3.-Es va aprovar augmentar la quota de 70 €/any, que pagàvem des de la constitució de la SCAF el març de 2003, a 100 €/any.

 

 

 

3er.-De l’Assemblea Extraordinària, us expliquem la renovació parcial de la Junta:

 

 

 

3.1.-La Junta Directiva estava composada per 12 membres. En Miquel Cabré i Puig de la Bellacasa va morir l’any 2013 i en Francesc Vega Sala va renunciar com a President a finals de Setembre de 2013. Des de llavors, la Junta va decidir que la Presidenta fos la Mercè Mira.

 

3.2.-Els membres de la Junta que continuen són: Ma Elena Antolín Fargas, Montserrat Ayuso Sanchís, Joaquim Betriu Monclús, Cristina Martínez Vicente, Diego Muñoz Mañé i Francesc Vega Sala.

 

3.3.-Els membres de la Junta que van plegar són: Antoni Vidal Teixidó i Ma Dolores Lozano Ortiz.

 

3.4.-Els membres de la Junta que van sortir i es van tornar a presentar són: Ma Mercè Mira Cortadellas, Ramon Quintano Ruiz i Paola Tamborero Font, que van ésser escollits per unanimitat, llevat de dues abstencions.

 

3.5.-Els membres de la Junta que han entrat de nou són: Concha Ballester Colomer (de Tarragona), Ma Antònia Mateu Gelabert (de Palma de Mallorca) i Pilar Tintoré Garriga (de Barcelona), que van ésser escollides per unanimitat, llevat de dues abstencions.

 

 

 

4art.- El sopar Jurídic, era "l’excusa", per poder retre un més que merescut homenatge a en Francesc Vega Sala, molt emotiu i inoblidable per tots els que hi vam poder participar.

 

 

Homenatjant a Francesc Vega Sala   

 

 

5è.-La visita guiada per "Girona, temps de Flors" va ser molt relaxant, gratificant i enriquidora, al compartir-la amb familiars i amics dels participants en aquesta Trobada a Girona.

 

 

 

    

 

 

 

 

Precongreso Mundial por los Derechos de la Infancia y la Adolescencia (9-11 juliol Sta. Coloma de Gramenet)

 

Benvolgudes companyes i benvolguts companys,

L'Associació per la defensa dels drets de la infància i l'adolescència (ADDIA) organitza pels dies 9, 10 i 11 de juliol del 2014 el Pre-congrés Mundial de la Infància i l'Adolescència a l'Auditori Can Roig i Torres de Santa Coloma de Gramenet. Atesos els temes que s'hi tractaran considerem que aquest acte pot ser del vostre interés, us adjuntem el cartell de l'esdeveniment.

 

Programa Precongreso Mundial (PDF) pdf_icon

 

 Precongreso Mundial por los Derechos de la Infancia y la Adolescencia

 

 

Cicle de Tallers sobre el recurs de cassació (Juny 2014)

 

Benvolgudes companyes i benvolguts companys,

Círculo Legal organitza un Cicle de Tallers dedicats al recurs de cassació per al proper mes de juny. Atès que considerem que pot ser del vostre interés us fem arribar el programa dels diferents tallers que tindran lloc al llarg del proper mes de juny.

Els tallers s'impartiran a la seu de l'ICAB (c/ Mallorca, 283 - Barcelona)

 

Programa Cicle de Tallers sobre El recurs de cassació (PDF) pdf_icon

 

Tallers sobre el recurs de cassació

 

El Dret de família i els nous models de família. Acte d’homenatge a Encarna Roca Trias

 

La Revista Jurídica de Catalunya organitza el 21 de març, d’11 a 14 hores, un acte d’homenatge a Encarna Roca Trias pels seus 17 anys en la direcció de la RJC. Sota el títol ‘El Dret de Família i els nous models de família’, la sessió es desenvoluparà a la Sala d’Actes del Col·legi d’Advocats de Barcelona (c/ Mallorca, 283 - 08007 Barcelona).

 Programa acte d'homenatge a Encarna Trias (PDF) pdf_icon

Inscripció gratuïta. Places limitades per ordre d’inscripció. Cal inscriure’s enviant un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

 
Més articles...