Esdeveniments SCAF

1ª Trobada de la Societat Catalana d'Advocats de Família

Benvolguts,


Els propers 12 (a partir de les 16 hores) i 13 de maig tindrà lloc a Girona la Primera Trobada de la SCAF. Reserveu aquests dies a la vostra agenda!

 

La Trobada es farà a l'Hotel Gran Ultonia Girona. wwwicon

 

Podeu començar a reservar la vostra habitació directament a la recepció de l'Hotel (telèfon 972.20.38.50) indicant "Primera Trobada de la Societat Catalana d'Advocats de Família"

 

Preus Hotel Gran Ultonia Girona

Habitació Doble:                           85 € (*)

Habitació doble d'ús individual:      75 € (*)

 

(*) Els preus indicats són per una nit. Aquests preus inclouen l'IVA i esmorzar buffet.

 

... i per a qui vulgui, el matí del 14 de maig, el dedicarem a fer una visita guiada pel "Girona, Temps de Flors". wwwicon

 

Us hi esperem!

 

PROGRAMA JORNADA SOBRE EL LLIBRE II DEL CODI CIVIL DE CATALUNYA (Girona, 17 Desembre 2010)

 

JORNADA de Dret de Persona i Família

Llibre Segon del Codi Civil de Catalunya relatiu a la persona i la família

Llei 15/2010, de 29 de juliol

 

Divendres 17 de desembre de 2010

 

MATÍ

 

9.30h Recepció i obertura

 

9.45h Presentació del curs, a càrrec de la Sra. Carme Sitjes Bosch, Directora dels Serveis Territorials de Justícia a Girona.

 

10.00h Primera lectura del nou Llibre Segon del Codi Civil de Catalunya.

Dr. Jordi Ribot Igualada, Professor titular de Dret Civil UdG.

 

11.00h Descans

 

11.30h Principals novetats en relació als efectes de la nul·litat del matrimoni, del divorci i de la separació judicial, i de l’extinció de la parella estable. Mesures provisionals i definitives.

Efectes personals.- Il·lm. Sr. Joaquim Miquel Fernández Font, Magistrat AP Girona

Efectes patrimonials.- Il·lm. Sr. Fernando Ferrero Hidalgo, Magistrat AP Girona

 

 

TARDA

 

16.00h Intervenció Ministeri Fiscal en els procediments de resolució de crisis familiars i en els procediments de protecció de la persona.

Il·lm. Sr. Josep M. Casadevall Barreda, Fiscal en cap.

 

17.00h Llibre Segon del Codi Civil de Catalunya; La visió de l’advocat.

Sr. Francesc Vega Sala (President de l'SCAF i Vicepresident de l'AEAFA)

 

17.45h Descans

 

18.00h Fòrum de debat; El Llibre II del Codi Civil de Catalunya.

Sessió de participació; L’objectiu és l’ anàlisi i valoració de diferents aspectes processals i substantius que incorpora la llei.

Comptarem amb la participació de: Dr. Jordi Ribot Igualada, Professor titular de Dret Civil UdG, Il·lm. Sr. Joaquim Miquel Fernández Font, Magistrat AP Girona, Il·lm. Sr. Fernando Ferrero Hidalgo, Magistrat AP Girona, Il·lm. Sr. Josep M. Casadevall Barreda, Fiscal en cap i Sr. Francesc Vega Sala.

 

20.00h Clausura del curs, a càrrec de l’Excm. Sr. Carles Mac-Cragh, Degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona.

 

 

Informació disponible també al web de l'Il.lustre Col.legi d'Advocats de Girona

 

JORNADES SOBRE EL LLIBRE II DEL CODI CIVIL DE CATALUNYA (Girona, 17 Desembre 2010)

Benvolgut/uda company/a

El proper divendres dia 17 de desembre, de 9.00h a 14.00h i de 16.00h a 20.00h, tindrà lloc la jornada de formació programada per la Societat Catalana d'Advocats de Família i l'Il.lustre Col.legi d'Advocats de Girona en raó de l'aprovació del Llibre Segon del Codi Civil de Catalunya relatiu a la persona i la família a la sala d’actes de la seu col·legial.

El Llibre II entrarà en vigor el proper dia 1 de gener de 2011, pel que, creiem necessari un primer treball d'anàlisi, debat i difusió del seu contingut i que es complementarà amb d'altres sessions formatives al llarg del 2011.

Així mateix, cal tenir en compte que el Llibre II és un nou text legal del pla de codificació del dret civil català que incorpora modificacions en els actuals procediments judicials i noves institucions dissenyades per atendre les necessitats de l'actual societat catalana.

Pots formalitzar la inscripció a la Secretaria del Col·legi d’Advocats de Girona en el moment de presentar la butlleta, o bé fent l’ingrés al c/c ICAG 2030 0000 11 3300100195, i passant posteriorment el comprovant i la butlleta d’inscripció al FAX 972 20 04 23.

 

Preu de la inscripció:

-     Col·legiats: 90,00€

-     Col·legiats membres de la Societat Catalana d’Advocats de Família: 75,00€

-     Alumnes EPJ curs 2010-2011: 75,00 €

 

Full d'inscripció (PDF) pdf_icon

 

Ben cordialment,

 

Carles Mac-Cragh Prujà

Degà Il.lustre Col.legi d'Advocats de Girona

 

JORNADES SOBRE EL LLIBRE II DEL CODI CIVIL DE CATALUNYA (Barcelona, 25-26 Novembre 2010)

Aquestes Jornades són les primeres d’un tríptic que, al llarg de dos anys, pretenen fer un estudi acurat i rigorós del Llibre II del Codi Civil de Catalunya.


La primera part d’aquest tríptic s’intitula “La primera lectura” i no és més que això, una primera lectura que han acceptat fer-la Professors de Universitat a qui els hi hem demanat que valorin les innovacions i Magistrats de Jutjats de família que seran els primers que hauran  d’utilitzar el Llibre II i que, sense dubte, faran la lectura tenint com a nord la seva aplicació pràctica.  En aquesta “primera lectura” no pot faltar un Notari a  qui, el Llibre II, els hi dóna un paper agredolç. A tots els que han acceptat participar com ponents els hi agraïm aquesta valentia d’ésser els primers a pronunciar-se.


En quant als advocats és millor que no participin en aquesta primera lectura, no fos cas que, mancats encara d’altres criteris, fóssim excessivament crítics. Siguem, com és norma en la nostra professió,  prudents i ponderats i escoltem primer als altres.


La segona part, que serà l’objecte d’unes Jornades a finals del 2011, sota el títol de “La primera experiència”, recollirà les primeres conseqüències de l’aplicació del Llibre II, les primeres dificultats, les primeres sorpreses, els primers avantatges, les primeres contradiccions i, Déu ho vulgui, la constatació de millores. Seran unes Jornades  que es preveuen amb una gran aportació fàctica i casuística i amb moltes preguntes en els col·loquis als que se’ls hi donarà una major importància.


La tercera i última part, “La primera reflexió”, serà l’anàlisi de l’aplicació, durant dos anys, del Llibre II. Serà apassionant verificar en què s’haurà convertit el que haurem dit els propers dies 25 i 26 de novembre en la “La primera lectura”.


Al final d’aquestes tres Jornades, l’estudi acurat i rigorós de que parlàvem al principi es concretarà en un dictamen que la Junta Directiva de la SCAF es compromet, ja des d’ara, a elaborar a fi i efecte de que el poder legislatiu (en el sentit més ampli de l’expressió i en tots els seus graus) conegui el resultat de la reforma que, amb el Llibre II, ha pretès fer del Dret de família.


Adjunt us remetem el programa i full d’inscripció d’aquestes primeres Jornades, tot esperant que ens puguem veure tots.

 

Programa i full d'inscripció (PDF) pdf_icon

 

Jornades sobre el Llibre II del Codi Civil de Catalunya

Benvolguts,

El dia 1 de gener entra en vigor el Llibre II del Codi Civil de Catalunya que, com sabeu, modifica el Codi de Família.

 A fi i efecte de que tots pugueu estar preparats per quan arribi el dia 1, la SCAF ha organitzat unes jornades sobre el Llibre II perquè en puguin gaudir tots els advocats de Catalunya.

Aquestes jornades tindran lloc:

 

 1)   A BARCELONA, els dies 25 i 26 de novembre 2010.

 2)   A GIRONA, en col·laboració amb el Col·legi d’Advocats de Girona, el dia 17 de desembre 2010.

 3)   A LLEIDA, en col·laboració amb la Facultat de Dret i el Col·legi d’Advocats de Lleida, els dies 3, 17 i 24 de novembre 2010.

 4)   A TARRAGONA, en col·laboració amb el Col·legi d’Advocats de Tarragona (falta concretar les dates).

 

Us facilitarem el detall de cada jornada amb la temàtica i els ponents, però us dono aquesta primera informació perquè pugueu reservar les dates.

Molt cordialment,Francesc Vega Sala
President