JORNADES SOBRE EL LLIBRE II DEL CODI CIVIL DE CATALUNYA (Barcelona, 25-26 Novembre 2010)

Aquestes Jornades són les primeres d’un tríptic que, al llarg de dos anys, pretenen fer un estudi acurat i rigorós del Llibre II del Codi Civil de Catalunya.


La primera part d’aquest tríptic s’intitula “La primera lectura” i no és més que això, una primera lectura que han acceptat fer-la Professors de Universitat a qui els hi hem demanat que valorin les innovacions i Magistrats de Jutjats de família que seran els primers que hauran  d’utilitzar el Llibre II i que, sense dubte, faran la lectura tenint com a nord la seva aplicació pràctica.  En aquesta “primera lectura” no pot faltar un Notari a  qui, el Llibre II, els hi dóna un paper agredolç. A tots els que han acceptat participar com ponents els hi agraïm aquesta valentia d’ésser els primers a pronunciar-se.


En quant als advocats és millor que no participin en aquesta primera lectura, no fos cas que, mancats encara d’altres criteris, fóssim excessivament crítics. Siguem, com és norma en la nostra professió,  prudents i ponderats i escoltem primer als altres.


La segona part, que serà l’objecte d’unes Jornades a finals del 2011, sota el títol de “La primera experiència”, recollirà les primeres conseqüències de l’aplicació del Llibre II, les primeres dificultats, les primeres sorpreses, els primers avantatges, les primeres contradiccions i, Déu ho vulgui, la constatació de millores. Seran unes Jornades  que es preveuen amb una gran aportació fàctica i casuística i amb moltes preguntes en els col·loquis als que se’ls hi donarà una major importància.


La tercera i última part, “La primera reflexió”, serà l’anàlisi de l’aplicació, durant dos anys, del Llibre II. Serà apassionant verificar en què s’haurà convertit el que haurem dit els propers dies 25 i 26 de novembre en la “La primera lectura”.


Al final d’aquestes tres Jornades, l’estudi acurat i rigorós de que parlàvem al principi es concretarà en un dictamen que la Junta Directiva de la SCAF es compromet, ja des d’ara, a elaborar a fi i efecte de que el poder legislatiu (en el sentit més ampli de l’expressió i en tots els seus graus) conegui el resultat de la reforma que, amb el Llibre II, ha pretès fer del Dret de família.


Adjunt us remetem el programa i full d’inscripció d’aquestes primeres Jornades, tot esperant que ens puguem veure tots.

 

Programa i full d'inscripció (PDF) pdf_icon

 

Jornades sobre el Llibre II del Codi Civil de Catalunya

Benvolguts,

El dia 1 de gener entra en vigor el Llibre II del Codi Civil de Catalunya que, com sabeu, modifica el Codi de Família.

 A fi i efecte de que tots pugueu estar preparats per quan arribi el dia 1, la SCAF ha organitzat unes jornades sobre el Llibre II perquè en puguin gaudir tots els advocats de Catalunya.

Aquestes jornades tindran lloc:

 

 1)   A BARCELONA, els dies 25 i 26 de novembre 2010.

 2)   A GIRONA, en col·laboració amb el Col·legi d’Advocats de Girona, el dia 17 de desembre 2010.

 3)   A LLEIDA, en col·laboració amb la Facultat de Dret i el Col·legi d’Advocats de Lleida, els dies 3, 17 i 24 de novembre 2010.

 4)   A TARRAGONA, en col·laboració amb el Col·legi d’Advocats de Tarragona (falta concretar les dates).

 

Us facilitarem el detall de cada jornada amb la temàtica i els ponents, però us dono aquesta primera informació perquè pugueu reservar les dates.

Molt cordialment,Francesc Vega Sala
President