Un any més, les sòcies i socis de la SCAF ens vàrem tornar a reunir per celebrar les XVII Jornades de Dret de Família de Barcelona, organitzades per la SCAF els passats 24 i 25 d’octubre. Enguany les Jornades s’intitulaven “Algunes qüestions teòriques i altres molt pràctiques”  i es dugueren a terme al marc incomparable del Paranimf de la Universitat de Barcelona.

Paraninf

Les Jornades van ser tot un èxit tant de participació com per la qualitat dels ponents, i, els socis que varen assistir se’ls va fer entrega del dossier amb les ponències de les Jornades i, a més a més, el llibre Doctrina Judicial sobre dret de família a Catalunya del nostre company José Antonio Garcia Gonzalez.

Inauguració

El dijous a la tarda, l’Excma. Sra. Encarna Roca Trias, va fer la ponència inaugural de les Jornades parlant-nos sobre l’autonomia de la voluntat, que va anar seguida d’una interessant ponència sobre l’abolició de la incapacitació, suports per l’exercici de la capacitat jurídica i el poder preventiu a càrrec del Sr. Josep M. Valls Xufré, notari del CNC. La tarda va acabar amb una sorprenent ponència de la Dra. Esther Farnós Amorós sobre la filiació que no va deixar indiferent a cap dels presents, sinó més aviat ens va deixar embadalits a l’escoltar els models col·laboratius de paternitat i maternitat i els models familiars alternatius.

Sra. Encarna Roca Sr. Josep M. Valls Dra. Esther Farnos
 Excma. Sra. Encarna Roca Trias  Sr. Josep M. Valls Xufré  Dra. Esther Farnós Amorós

El divendres el dia es va aixecar radiant i convidava a passejar pel jardí central de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, on al migdia es va oferir un dinar a peu dret per tots aquells participants que van voler-hi assistir. Prèviament, vam poder escoltar una conversa entre els Il·Ims Magistrats de la Secció 12a. de l’Audiència de Barcelona, els Il·lms. Srs. Vicente Ballesta Bernal i Pascual Ortuño Muñoz sobre els aspectes més problemàtics de l’execució de Sentència, per continuar seguidament amb una taula de magistrats de diferents jutjats de primera instància de Catalunya i les Illes Balears i que varen parlar sobre els diferents tipus de mesures que es poden acordar en els procediments de família (cautelars, urgents, prèvies, diligències preliminars, etc.).

Srs. Vicente Ballesta i Pascual Ortuno Taula de Magistrats
 Il·lms. Srs. Vicente Ballesta i Pascual Ortuño  Taula de Magistrats

La recta final de les Jornades es va encarar amb una ponència molt pràctica i àgil sobre infraccions penals derivades de les crisis familiars, que va anar a càrrec dels advocats Jesús Urraza Abad i Kepa Ayerra Michelena. Les Jornades les va cloure la Il·lma Sra. Rosa M. Mas Piña, magistrada del Jutjat de 1a Instància núm. 12 de família de Palma, juntament amb la professora de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona, Sra. Almudena González García, en la que es tractà sobre l’oposició a les resolucions administratives en matèria de protecció de menors.

Srs Jesus Urraza i Kepa Ayerra Sra. Rosa M. Mas
 Srs. Jesús Urraza i Kepa Ayerra  Il·lma. Sra. Rosa M. Mas i Sra. Almudena González

Però sens dubte, la gran sorpresa va venir al final de les Jornades quan el president del CICAC, el Sr. Ignasi Puig i Ventalló, va fer entrega al nostre estimat Francesc Vega Sala, President d’Honor de la SCAF, de la placa commemorativa per la seva rellevant trajectòria personal i professional en la defensa i l’impuls del dret de família a Catalunya, reconeixement que no podia ser més encertat doncs el nostre company Francesc és un exemple a seguir i és un enorme honor poder gaudir de la seva persona, dels seus coneixements i de la seva experiència.

Placa commemorativa CICAC Placa commemorativa CICAC Placa commemorativa CICAC
 Srs. Ignasi Puig i Francesc Vega  Placa commemorativa CICAC  Foto de família i cloenda

   

Cristina Moyano Ciurans
Membre de la Junta de la SCAF


Galeria fotogràfica: 
[cincopa A0IA4luM57F_]