Els passats 5 i 6 de maig uns 200 advocades i advocats de família de tota Espanya es van reunir a Eivissa en la primera jornada de Dret de Família organitzada conjuntament per la SCAF i l’Associació Espanyola d’Advocats de Família (AEAFA). Les diferents sessions van tocar aspectes al voltant dels règims econòmics matrimonials. 

La jornada va començar amb una breu inauguració la tarda del dijous 5, de la mà de Vicent Marí, president insular d’Eivissa, la Fanny Cardona, coordinadora de les jornades,  la Mariló Lozano, presidenta d’AEAFA i Mercè Mira, presidenta de la SCAF. Durant la inauguració, hi va haver un minut de silenci en memòria del president d’honor d’AEAFA, Luis Zarraluqui Sánchez-Eznarriaga, recentment traspassat i també hi va haver un record especial per Francesc Vega Sala, president d’honor de la SCAF i impulsor de la jornada, que no hi va poder assistir. 

També durant la inauguració, la presidenta de AEAFA va reivindicar el paper dels advocats d’infància, família i dependència i va demanar l’especialització de jutjats en aquestes matèries, perquè la falta d’especialització suposa un perjudici per a 1 de cada 4 assumptes als jutjats, i afecta uns 3 milions d'espanyols.

Acte seguit, el notari Fernando Ramos va parlar sobre la determinació del règim econòmic matrimonial. Capitulacions i règim legal supletori. I després  Federico Garau, catedràtic Internacional Privat va parlar sobre els règims econòmics i dret internacional i va fer especial atenció a les parelles de fet.

La primera sessió del matí de divendres va ser una ponència dinàmica on es va parlar sobre la compensació econòmica als règims de separació de béns. Els ponents van ser Beatriz Verdera, catedràtica de Dret Civil de la UIB, Sonia Álvarez, vocal de la Junta de la SCAF i Gonzalo Pueyo, expresident de l'AEAFA, que va recordar que "excepte a Catalunya, Balears i durant un temps a la Comunitat Valenciana, al règim de separació de béns només es pot accedir mitjançant capitulacions prematrimonials"

Després d’una petita pausa cafè, l’Olga Cardona, professora de dret civil a la UIB, va parlar sobre el dret de crèdit i reintegrament en el règim de separació de béns.

A la tarda es va parlar sobre el altres règims econòmics matrimonials. En concret, la Beatriz de Pablo, vocal de la Junta Directiva de l’AEAFA va parlar sobre Navarra i María Cristina Chárlez va parlar sobre Aragó. 

La María Ángeles Parra, magistrada del Tribunal Suprem, va parlar a continuació sobre algunes qüestions processals en la liquidació dels règims econòmics matrimonials. Parra va citar, entre d’altres coses, una sentència rellevant sobre la divisió de la cosa comuna en què s'estableix una compensació econòmica per un habitatge per evitar una venda a subasta.

Per acabar la jornada, abans de la clausura, es va parlar sobre la necessitat o no de l’existència d’un règim econòmic matrimonial. La Carmen López-Rendo, doctora en dret i tresorera de l'AEAFA va exposar dues visions de l’assumpte: la seva, que aboga per un règim de guanys, i la del Francesc Vega Sala (que no va poder assistir a la Jornada), que creu que no és necessari un règim econòmic explícit. 

La clausura va correr a càrrec de Rafael Ruíz, alcalde d’Evissa, que va agrair els presents la seva assistència i els va convidar a conéixer millor la illa, una de les 15 ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat declarades per la Unesco.