La Mercè Mira i en Francesc Vega varen participar, el 23 de novembre a l'hora d’esmorzar i en nom de la Societat Catalana d'Advocats de Família (SCAF), a una taula rodona amb alumnes del Grau de Dret de la Universitat Internacional de Catalunya que va comptar amb la presència de la María Dolores Lozano, presidenta de la Asociación Española de Abogados de Familia (AEAFA), i d’en Joaquim de Miquel, diputat de la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.

Esmorzar a la Universitat Internacional de Catalunya sobre Dret de Família

La Degana de la Facultat, la Pilar Fernández Bozal, va ésser l’encarregada d’obrir l’acte i de donar la paraula a cada un dels intervinents a fi de que expliquessin als alumnes les institucions a les que pertanyen i representen.

A continuació i tot contestant les diverses preguntes dels alumnes, els quatre advocats van parlar, entre d’altres coses, de la professió d’advocat (i concretament de la professió de l’advocat de família), de la seva formació inicial (que ha d’ésser molt àmplia, depassant l’àmbit del Dret), de la necessitat de formar-se contínuament, de la necessitat d’especialitzar-se, del component ètic de l’advocat de família i de la importància de respectar el codi deontològic professional.

Tot seguit, es van tractar alguns dels actuals temes més controvertits en el Dret de Família; com, per exemple, la guarda compartida, la gestació subrogada o la mediació. La Degana de la Facultat de Dret, que era la Consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya quan va entrar en vigor el Llibre Segon del Codi civil de Catalunya, va explicar com va viure aquell moment i les tensions entre els diferents col·lectius que, en relació a la guarda, pressionaven en un sentit o un altre; i que, fins i tot, demanaven que el Llibre Segon no entrés en vigor.

Finalment, es van plantejar algunes possibles modificacions legislatives; com, per exemple, en l’àmbit de l’habitatge familiar o en el de la protecció de les persones grans.