El vicepresident de la Societat Catalana d'Advocats de Família (SCAF), Ramon Quintano, ha acusat, durant la Jornada d'Eivissa, el Govern espanyol d'«incomplir la seva pròpia norma» per no fomentar la creació de jutjats de família a tot Espanya. Segons va detallar, la darrera estadística del 2019 reflecteix que un de cada quatre processos judicials corresponien a assumptes de família, implicant 3,5 milions de persones, però «més de la meitat de la població segueix sense tenir accés a una Justícia especialitzada i això és gravíssim», ha lamentat.

Quintano ha recordat que la Llei de protecció integral de la infància i l'adolescència disposava que "en el termini d'un any", el Govern ha de garantir "l'especialització dins de l'ordre jurisdiccional civil en infància, adolescència i capacitat". Aquest termini acabaria el 24 de juny, però l'abril passat el mateix Executiu va aprovar dos projectes de llei que limiten la creació d'aquestes seccions de família "quan s'estimi convenient" en funció de la càrrega de treball.

En canvi, sí que es crearan «tribunals mercantils, per regla general, a tots els jutjats d'instància». «És a dir, el Govern protegeix molt més les empreses que les famílies», ha sentenciat.