Esdeveniments SCAF

Nota: Esmorzar a la Universitat Internacional de Catalunya sobre Dret de Família (23/11/2017)

La Mercè Mira i en Francesc Vega varen participar, el 23 de novembre a l'hora d’esmorzar i en nom de la Societat Catalana d'Advocats de Família (SCAF), a una taula rodona amb alumnes del Grau de Dret de la Universitat Internacional de Catalunya que va comptar amb la presència de la María Dolores Lozano, presidenta de la Asociación Española de Abogados de Familia (AEAFA), i d’en Joaquim de Miquel, diputat de la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.

Esmorzar a la Universitat Internacional de Catalunya sobre Dret de Família

La Degana de la Facultat, la Pilar Fernández Bozal, va ésser l’encarregada d’obrir l’acte i de donar la paraula a cada un dels intervinents a fi de que expliquessin als alumnes les institucions a les que pertanyen i representen.

A continuació i tot contestant les diverses preguntes dels alumnes, els quatre advocats van parlar, entre d’altres coses, de la professió d’advocat (i concretament de la professió de l’advocat de família), de la seva formació inicial (que ha d’ésser molt àmplia, depassant l’àmbit del Dret), de la necessitat de formar-se contínuament, de la necessitat d’especialitzar-se, del component ètic de l’advocat de família i de la importància de respectar el codi deontològic professional.

Tot seguit, es van tractar alguns dels actuals temes més controvertits en el Dret de Família; com, per exemple, la guarda compartida, la gestació subrogada o la mediació. La Degana de la Facultat de Dret, que era la Consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya quan va entrar en vigor el Llibre Segon del Codi civil de Catalunya, va explicar com va viure aquell moment i les tensions entre els diferents col·lectius que, en relació a la guarda, pressionaven en un sentit o un altre; i que, fins i tot, demanaven que el Llibre Segon no entrés en vigor.

Finalment, es van plantejar algunes possibles modificacions legislatives; com, per exemple, en l’àmbit de l’habitatge familiar o en el de la protecció de les persones grans.

 

VI Jornades sobre Dret de Família (26 i 27 gener. Burgos) Organitza AEAFA

Benvolgudes i benvolguts,

Els propers dies 26 i 27 de gener es celebraran al Saló d’Actes de la Fundació Caja de Burgos - Cultural Cordón de Burgos les VI Jornades sobre Dret de Família organitzades per la AEAFA. Atès que considerem que poden ser del vostre interés us adjuntem el programa i full d'inscripció.

Per conveni acordat amb la AEAFA, els membres de la SCAF gaudeixen del mateix preu reduït que els membres de l’AEAFA en el moment de formalitzar la inscripció a les Jornades.

 Esperem que les ponències siguin del vostre interés.

 

Programa de les VI Jornades sobre Dret de Família (Burgos) (PDF)   pdf_icon

 

VIII Trobada Anual de socis de la SCAF (17-19 maig 2018 Girona)

 

Benvolgudes i benvolguts,

Us facilitem el programa de la VIII Trobada Anual de socis de la Societat Catalana d’Advocats de Família; que hem intitulat “Dret de Família: el repte constant. Sopar Jurídic a Girona”  i que, tal com ja us vàrem anunciar a les Jornades de Barcelona i en anteriors correus, se celebrarà a l’ Hotel Gran Ultònia de Girona del 17 al 19 de maig de 2018.

Cas que la Trobada sigui del vostre interès i vulgueu reservar habitacions a l’Hotel de la Trobada, us recomanem que ho feu com més aviat millor; ja que durant el “Girona, Temps de Flors” hi ha molta demanda d’habitacions i es podrien acabar ràpidament.

Com en anteriors edicions celebrades a Girona, el dijous al vespre hem programat un sopar de germanor servit per un dels millors restaurants del món, el Celler de Can Roca, al Mas Marroch; l’espai del Celler de Can Roca per a les celebracions. El preu és de 125 € i inclou transport de l’hotel de la Trobada al Mas Marroch i del Mas Marroch a l’hotel de la Trobada i una consumició que, qui ho desitgi, podrà prendre, havent sopat, tot fent sobretaula, escoltant música o ballant una mica.

Us animem a que participeu a la Trobada presentant comunicacions que es presentaran el divendres 18 de maig a la tarda i/o intervenint en el “Debat a bat”.

 

Programa de la VIII Trobada Anual de socis de la SCAF (PDF)  pdf_icon

 

 

Nota: I Jornada Italo-catalana de dret de les persones i de les relacions familiars (Nàpols, 13/10/2017)

I Jornada Italo-catalana

Arribàvem, la majoria, el dijous migdia i un grapat de nosaltres coincidíem en el mateix avió.... allà estaven en Paco i la Mercè Mira, esperant a ser els últims per baixar de l'avió i trepitjar terra napolitana.

Feia calor i ens dirigíem en taxi a l'hotel, que es trobava en mig del barri antic: quants cotxes i quina velocitat.....miràvem i veiem tres en una motocicleta sense casc!... Semàfors en vermell, que no semblaven que hi fossin....

Per fi arribàvem i, després de deixar les bosses, vàrem anar a dinar al restaurant de pasta més emblemàtic de la zona: "per favor, quina pizza!".... boníssima i més encara si era acompanyada d'una cervesa ben freda.

La primera jornada tindria lloc l’endemà, 13 d’octubre, a la biblioteca històrica: "Alfredo de Marsico", en el Castel Capuano, tota una meravella: miràvem la biblioteca i, davant nostre, podíem llegir: "Testimone del Passato Garante del Futuro".

A les 9.45, la Mercè va donar inici a la jornada. No va poder assistir en Paco per una desafortunada caiguda que el va fer quedar-se a reposar.

L'ambient era molt i molt confortable i els advocats molt i molt hospitalaris. Ens trobàvem com a casa: la organització de la jornada, des de bon principi, mereixia un premi. El fet de parlar els ponents italians en italià no va ser cap inconvenient, atès que portàvem traduïdes les ponències al nostre idioma. Es va parlar del dret de les persones i de les relacions familiars i vàrem comparar diferents formes jurídiques en un i un altre ordenament jurídic. Tot era tan interessant!!

Ja arribava l'hora de dinar i la organització italiana ens va sorprendre amb un dinar relacional de menjar típic a dins del Castell. Que amables varen ser en tot moment!

A les tres es reprenia la jornada per tractar temes com la filiació, l’accés a la justícia i la organització de la administració de justícia i processos, per acabar tractant el dret europeu de família: les seves perspectives i les seves limitacions.

Eren les 18.30 i no acabava el col·loqui que despertava l’interès de tots els que estàvem a la biblioteca, una biblioteca amb molta història i molt sàvia.

Va ser una jornada molt intensa, agradable i propera a una ciutadania i ordenament jurídic del que sempre, hem d’aprendre.

I Jornada Italo-catalana a Nàpols

A les 21.00 ens esperava el sopar en un local del centre antic, en ple carrer que respirava essència napolitana. Un grup de 5 joves tocaven en directe i el xef ens servia plats típics napolitans... mentre ballaven. Molta música, moltes cançons, moltes xerrades, molt agraïts tots nosaltres convidats aquella nit en aquell local amb aquell menjar i amb tan bona companyia.

Ja era hora de marxar, donat que l’endemà ens esperava Pompeia i Sorrento.

Pel mati, ens esperava un mini bus amb guia, que ens dirigia a la ciutat de Pompeia: vila romana que va ser sepultada pel volcà Vesuvi l'any 79 dC. Ja en coneixeu la història, oi? Doncs les imatges valen més que mil paraules: increïble com varen arribar a ser tan intel·ligents!

A la tarda vàrem fer ruta cap a Sorrento, a on, diuen, es troba el millor limoncello.

Després d'un bon cafè, havíem de tornar a l'hotel per preparar-nos per anar a sopar i fer el comiat, els que l’endemà, diumenge, tornàvem. El Paco ens va acompanyar en aquesta vetllada tan agradable.

L’endemà, els afortunats vàrem poder visitar l’Illa de Capri i, els que no, agafaven el vol direcció Barcelona.

Els advocats italians, que viuen la seva professió i admiren als seus companys, van manifestar l’honor de rebre advocats catalans especialistes en dret de família i vàrem quedar que la segona jornada internacional seria, com no, a la ciutat de Barcelona, i aviat.

Segons la meva humil opinió, dir-vos que la experiència que hem viscut tots en aquesta primera trobada, ha estat enormement enriquidora que m’ha format com a persona i com a professional, amb la qual cosa hi tornaria a repetir.

Gràcies!


Mireia Ruiz

 

XV Jornades de Dret de Família de Barcelona (23 i 24 novembre 2017)

 

Benvolgudes i benvolguts,

Ens plau adjuntar-vos el programa definitiu de les XV Jornades de Dret de Família de la Societat Catalana d'Advocats de Família; que hem intitulat “Sempre hi ha coses noves” i que es durà a terme a The Imperial (Gran Via de les Corts Catalanes, 670 - Barcelona) els dies 23 i 24 de novembre.

Esperem que aquestes Jornades siguin del vostre interès.

 

[INSCRIPCIONS TANCADES] 

 

PROGRAMA DE LES JORNADES

 

Dijous 23 de novembre


15:30  Recepció d’assistents i entrega de material

16:00  Obertura a càrrec de la Sra. MARIA EUGÈNIA GAY i ROSELL, Degana de l’ICAB

16:30  Els procediments de modificació judicial de la capacitat d’obrar de fills i avis. Prevenció, previsió, resolució

Il·lm. Sr. FRANCESC XAVIER PEREDA GÁMEZ, Magistrat President de la Secció 18a de l’Audiència Provincial de Barcelona

Col·loqui

18:00  Pausa cafè

18:30  Abintestat en parelles estables

Sr. RAMON PRATDESABA RICART, Advocat i president de l’Associació Catalana d'Especialistes en Dret de Successions (ACEDS)

Col·loqui

 

Divendres 24 de novembre

 

9:30  La quantificació de la compensació econòmica segons els criteris del TSJC

Il·lm. Sr. JOAN MANEL ABRIL CAMPOY, Catedràtic acreditat de Dret Civil de la UAB. Magistrat en excedència del Tribunal Superior de Justícia del Catalunya

Col·loqui

11:00  Pausa cafè

11:30  ¿Com afecta el Dret de Família -ja sigui per la celebració del matrimoni o la constitució de la parella de fet, ja sigui per la seva dissolució- a la situació administrativa de Residència regular a Espanya dels Estrangers no comunitaris?

Sra. MARIA RIERADEVALL TARRÉS, Advocada especialitzada en Dret d’Estrangeria

Col·loqui

14:00  Dinar optatiu al Saló Dalí de l’Hotel El Palace. Cal inscripció prèvia. Preu 49 €

16:30  Doctrina jurisprudencial del TEDH en matèria de Dret de Família

Excm. Sr. PERE PASTOR VILANOVA, Magistrat del Tribunal Europeu de Drets Humans en representació del Principat d’Andorra

Col·loqui

18:00  Pausa cafè

18:30  Nulidad de actuaciones en los procedimientos de Familia. Presupuestos para la nulidad. Cómo y cuándo solicitarla. Casuística de las incidencias que pueden dar lugar a lo largo de la tramitación del procedimiento

Sra. Ma DOLORES AZAUSTRE GARRIDO, Advocada i vicepresidenta de la AEAFA

Col·loqui

 
Més articles...