Esdeveniments SCAF

XV Jornades de Dret de Família de Barcelona (23 i 24 novembre 2017)

 

Benvolgudes i benvolguts,

Ens plau adjuntar-vos el programa definitiu de les XV Jornades de Dret de Família de la Societat Catalana d'Advocats de Família; que hem intitulat “Sempre hi ha coses noves” i que es durà a terme a The Imperial (Gran Via de les Corts Catalanes, 670 - Barcelona) els dies 23 i 24 de novembre.

Esperem que aquestes Jornades siguin del vostre interès.

 

[INSCRIPCIONS TANCADES] 

 

PROGRAMA DE LES JORNADES

 

Dijous 23 de novembre


15:30  Recepció d’assistents i entrega de material

16:00  Obertura a càrrec de la Sra. MARIA EUGÈNIA GAY i ROSELL, Degana de l’ICAB

16:30  Els procediments de modificació judicial de la capacitat d’obrar de fills i avis. Prevenció, previsió, resolució

Il·lm. Sr. FRANCESC XAVIER PEREDA GÁMEZ, Magistrat President de la Secció 18a de l’Audiència Provincial de Barcelona

Col·loqui

18:00  Pausa cafè

18:30  Abintestat en parelles estables

Sr. RAMON PRATDESABA RICART, Advocat i president de l’Associació Catalana d'Especialistes en Dret de Successions (ACEDS)

Col·loqui

 

Divendres 24 de novembre

 

9:30  La quantificació de la compensació econòmica segons els criteris del TSJC

Il·lm. Sr. JOAN MANEL ABRIL CAMPOY, Catedràtic acreditat de Dret Civil de la UAB. Magistrat en excedència del Tribunal Superior de Justícia del Catalunya

Col·loqui

11:00  Pausa cafè

11:30  ¿Com afecta el Dret de Família -ja sigui per la celebració del matrimoni o la constitució de la parella de fet, ja sigui per la seva dissolució- a la situació administrativa de Residència regular a Espanya dels Estrangers no comunitaris?

Sra. MARIA RIERADEVALL TARRÉS, Advocada especialitzada en Dret d’Estrangeria

Col·loqui

14:00  Dinar optatiu al Saló Dalí de l’Hotel El Palace. Cal inscripció prèvia. Preu 49 €

16:30  Doctrina jurisprudencial del TEDH en matèria de Dret de Família

Excm. Sr. PERE PASTOR VILANOVA, Magistrat del Tribunal Europeu de Drets Humans en representació del Principat d’Andorra

Col·loqui

18:00  Pausa cafè

18:30  Nulidad de actuaciones en los procedimientos de Familia. Presupuestos para la nulidad. Cómo y cuándo solicitarla. Casuística de las incidencias que pueden dar lugar a lo largo de la tramitación del procedimiento

Sra. Ma DOLORES AZAUSTRE GARRIDO, Advocada i vicepresidenta de la AEAFA

Col·loqui

 

Jornada sobre dret col·laboratiu (21/9/2017 al CEJFE, Barcelona)

Benvolgudes i benvolguts,

Us facilitem el programa de la Jornada sobre dret col·laboratiu que tindrà lloc el 21 de setembre al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Carrer d'Ausiàs Marc, 40 - 08010 Barcelona). La jornada respon al compromís del Govern en la promoció i el desenvolupament dels sistemes alternatius de gestió i resolució dels conflictes.

En aquesta jornada es presentarà el Dret col·laboratiu com a ADR (Alternative Dispute Resolution) amb el compromís dels advocats de resoldre els conflictes de manera no adversarial i s’analitzarà la participació que ha de tenir l’Administració general, a la vista del model basc. La Jornada també servirà com a presentació pública de l’Associació Catalana de Dret Col·laboratiu, associació que neix a l’empara del Departament de Justícia però que es regirà pels seus propis estatuts i no dependrà de l’Administració.

Podeu trobar més informació i el formulari d’inscripció al web:

http://cejfe.gencat.cat/ca/detalls/activitatagenda/jornada-sobre-el-dret-collaboratiu

 

 

Programa de la Jornada sobre dret col·laboratiu (PDF)   pdf_icon

 

 

Nota: Xerrada al centre cultural Ton i Guida de Barcelona (25/5/2017)

 

El passat dia 25 de maig de 2017, la SCAF va ésser convidada a fer una xerrada al centre cultural TON i GUIDA al barri de Roquetes a Barcelona. Com a representants de la SCAF va assistir el seu President d’honor Sr. Francesc Vega Sala i la vocal Sra. Cristina Martínez Vicente. Varen assistir a la xerrada un grup de veïns i veïnes del barri als quals se’ls va explicar els diferents tipus de parelles sentimentals reconeguts en la nostra legislació de Catalunya i les relacions convivencials d’ajuda mútua. Tot seguit es va respondre a les preguntes i qüestions que els assistents varen plantejar, aquestes, dirigides bàsicament a les derivades del tema de la pensió de viduïtat en el cas de separació i/o divorci i en relació als drets de viduïtat de la nova parella.

 

Xerrada al centre cultural Ton i Guida

 

I Jornada Italo-catalana de dret de les persones i de les relacions familiars (13/10/17 Nàpols)

Benvolgudes i benvolguts,

Us fem a mans el programa de la Primera Jornada Italo-catalana de dret de les persones i de les relacions familiars coorganitzada amb lAIAF (Associazione Italiana degli Avvocati per la famiglia e per i minori).

La Jornada es celebrarà el 13 doctubre del 2017 a la Biblioteca Storica Alfredo De Marsico, Castel Capuano, pols.

Els advocats de família italians i catalans es troben amb la finalitat d'un intercanvi formatiu sobre el dret i la justícia de les persones i les relacions familiars a Itàlia, Catalunya i Espanya, en relació al Dret a la Unió Europea i a la jurisprudència del Tribunal EDU. Cada tema serà afrontat en forma comparada amb dos breus informes de col·legues catalans i italians al qual seguiran intervencions i preguntes.

 Esperem que les ponències siguin del vostre interés.

 

Programa de la I Jornada Ialo-catalana de dret de les persones i de les relacions familiars (PDF)   pdf_icon

 

Projecte EUFam's

En el marc del Projecte EUFam's, el passat mes d'octubre es va organitzar a València, el Quart Seminari d'Intercanvis Nacionals. L'acte va tenir per objecte avaluar l'estat d'aplicació a Espanya dels Reglaments de la UE Dret de família (Brussel·les IIa, Roma III, 4/2009 i 650/2012) i la seva interacció amb les Convencions Internacionals. L'objectiu del Seminari va ser identificar problemes derivats de la pràctica en el procés d'aplicació i l'elaboració de propostes per millorar l'eficàcia dels Instruments Europeus a Espanya.

La presentació del projecte i l'objectiu del Seminari va anar a càrrec d'acadèmics de la Universitat de Milà, la Universitat de València i de la nostra Vocal de la Junta la Sra. Mª del Pilar Tintoré, com representant de la AEAFA. Tres experts en la matèria juntament amb la resta dels participants convidats van abordar qüestions crucials, problemes i possibles solucions que van ser debatuts àmpliament.

Així mateix, en el marc del Projecte, també s'han dut a terme d'altres accions com la preparació d'un qüestionari que va ser difós entre tots els socis de la SCAF, amb una àmplia participació, que ha permès obtenir dades rellevants sobre l'estat de la situació a Espanya.

El següent seminari d'aquest projecte europeu tindrà lloc a Luxemburg el proper dia 12 de maig del 2017 al qual assisitirà, en representació i com a coordinadora del projecte, la Sra. Mª del Pilar Tintoré.

 

EUFam's Project

 
Més articles...