Esdeveniments SCAF

VI Trobada Anual de socis de l'SCAF. Girona, 12-14 maig 2016

 
Benvolgudes i benvolguts,
 
Us adjuntem el programa de la VI Trobada Anual de socis de la Societat Catalana d’Advocats de Família; que hem intitulat “Novetats i futur del Dret de Família. Sopar jurídic a Girona” i que, tal com ja us vàrem anunciar a les Jornades de Barcelona, se celebrarà a l’Hotel Gran Ultònia de Girona del 12 al 14 de maig de 2016. Atès que es tracta d’un programa provisional, pot ésser modificat lleument.
 
Tal com podreu veure al programa de la Trobada, el dijous al vespre hem programat un sopar de germanor; que, segur, serà molt comentat.
 
El sopar serà servit pel millor restaurant del món, el Celler de Can Roca, al Mas Marroch; l’espai del Celler de Can Roca per a les celebracions. El preu és de 110 € i inclou transport de l’hotel de la Trobada al Mas Marroch i del Mas Marroch a l’hotel de la Trobada i una consumició que, qui ho desitgi, podrà prendre, havent sopat, tot fent sobretaula, escoltant música o ballant una mica. Durant el sopar se servirà un aperitiu amb copa de cava de benvinguda (a peu dret), un primer plat, un segon plat i els postres (a taula).
 
Us animem a que participeu a la Trobada presentant comunicacions; que es presentaran el divendres 13 de maig a la tarda.
 
Esperem poder-vos saludar personalment a Girona.
 
 
 
Programa de la VI Trobada Anual de socis de l'SCAF (PDF) pdf_icon
 
 

ACTUALITZACIÓ 21/4/2016: Atès que les habitacions a l’hotel seu de la Trobada s’han esgotat, s’ha arribat a un acord amb l'HOTEL MELIÁ GIRONA; que ens ha bloquejat unes quantes habitacions al mateix preu. Cal que tingueu en compte que la distància entre aquest hotel i la seu de la Trobada és d’uns 20 minuts caminant.

Si preferiu utilitzar el bus urbà podeu agafar la L2 davant de l'Hipercor (l'Hotel Meliá és al costat mateix) i baixar a la parada "Jutjats - Av. Ramon Folch" (que està a un minut de la seu de la Trobada). La freqüència de pas és cada 15 minuts, per anar del Meliá a la seu de la Trobada heu d'agafar el bus que va en sentit a l'Hospital Josep Trueta; per tornar a l'hotel heu d'agafar el bus direcció L'Avellaneda. També hi ha una parada de taxis a la zona Meliá-Hipercor si preferiu utilitzar aquest altre mitjà de transport.

Per a poder garantir disponibilitat a aquest preu s'ha de reservar abans del 6 de maig. Les habitacions s'han de reservar i pagar directament a l’hotel Meliá Girona (telèfon 972 40 05 00) indicant "Trobada SCAF".

 

 

 

Conferència/col·loqui: Visió de l’Audiència Provincial de Tarragona sobre novetats legislatives i doctrinals en dret de família (17/3/2016 - 17:30 Saló d'Actes ICAT Tarragona)

Benvolgudes companyes i companys,

Ens plau informar-vos que el dijous, 17 de març, a les 17:30h, la Societat Catalana d’Advocats de Família (SCAF), conjuntament amb l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, ha programat una conferència/col·loqui en l’àmbit del dret de família que esperem que sigui del vostre interès.

Sota el títol "Visió de l’Audiència Provincial de Tarragona sobre novetats legislatives i doctrinals en dret de família" es tractaran aspectes com la modificació/extinció de la pensió compensatòria i autonomia de la voluntat, la pensió d’aliments (mínim vital/suspensió), la guarda compartida progressiva o ad futurum o la competència en la  modificació de mesures  ex art. 775 LEC.

Aquesta conferència serà impartida per l’I·lm. Sr. Manuel Horacio García Rodriguez, magistrat de la Secció Primera de l’Audiència Provincial de Tarragona.

Presentaran  l’acte  la Sra. Mercè Mira Cortadellas, advocada  i  Presidenta de la SCAF  i la Sra. Rocío De Mantaras  Macián, Presidenta de la Comissió de Formació de l'ICAT. Moderarà l'acte la Sra. Concha Ballester Colomer, advocada i vocal de la Junta de l'SCAF.

 

PROGRAMA:

- Modificació/extinció de la pensió compensatòria i autonomia de la voluntat.

- Aliments: mínim vital/suspensió (fills menors, amb minusvalies, discapacitats).

- Guarda compartida progressiva o ad futurum

- Competència en la  modificació de mesures  ex art. 775 LEC.

 

La inscripció és gratuïta. Les persones interessades podeu formalitzar-la  a través del correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Lloc: Saló d’Actes de l'ICAT (C/ Enric d'Ossó núm. 1 - 43005 Tarragona)

+ info al web de l'ICAT

 

Mesa de Família - X Foro Hispano Marroquí de Juristas

 

Benvolgudes companyes i companys,

 

Els propers dies 18 i 19 de febrer tindrà lloc a Casablanca el X Foro Hispano Marroquí de Juristas. Atès que considerem que pot ser del vostre interés us adjuntem el programa del Foro en format PDF.

 

El X Foro Hispano Marroquí de Juristas es celebrarà al Col·legi d’Advocats de Casablanca.

 

Per més informació podeu contactar amb l'AEAFA, associació col.laboradora en el Foro (Tel. 91 541 05 62, demanar per Claudia)

 

Programa de la Mesa de Familia del X Foro Hispano Marroquí de Juristas (PDF)pdf_icon

 

Conclusiones del Encuentro con la Abogacía especializada en Derecho de Familia (Madrid, 5-7 Octubre 2015)

 

Benvolgudes companyes i companys,
 
Us adjuntem les "CONCLUSIONES DEL ENCUENTRO CON LA ABOGACÍA ESPECIALIZADA EN DERECHO DE FAMILIA" que varen tenir lloc els passats dies 5, 6 i 7 d'octubre a Madrid, organitzat per el Consejo General del Poder Judicial.


CONCLUSIONES TALLER 1 - Guarda y custodia compartida (PDF)  pdf_icon
CONCLUSIONES TALLER 2 - Uso de la vivienda (PDF)  pdf_icon
CONCLUSIONES TALLER 3 - La liquidación de bienes en el régimen de separación de bienes; su acumulación a la acción de divorcio (PDF)  pdf_icon
CONCLUSIONES TALLER 4 - Pequeñas cosas del proceso matrimonial y unificación de criterios (PDF)  pdf_icon

 

 

Unioni Civili e convivenze di fatto. Quali diritti? (Venècia - Maig 2015)

Unioni Civili e convivenze di fatto. Quali diritti?

Venècia - Maig 2015

 

La Asociación Italiana de Abogados de Familia organizó en mayo pasado, en Venezia, una jornada bajo el título  “Unioni Civili e convivenze di fatto. Quali diritti?” al hilo del proyecto legislativo  italiano sobre uniones civiles. A estas  conferencias fue invitada la SCAF, en la persona de  nuestra compañera Concha Ballester Colomer, a fin de transmitir cual es la situación  en España y Cataluña de las parejas de hecho. La exposición se refirió tanto al derecho privado, comparativo entre los diferentes derechos  autonómicos, así  como al derecho público  y constitucional. A resaltar la posición pionera del derecho catalán, desde la ley de uniones estables de pareja de 1998. Se hizo mención de la   repercusión  que la aprobación del matrimonio homosexual (Código Civil de 2005)  ha tenido en el derecho internacional, ibero americano y del entorno europeo. Obvio decir que el matrimonio homosexual  no está reconocido en absoluto por la legislación italiana a día de hoy. Por poner un ejemplo concreto: las parejas italianas  homosexuales, residentes en Italia, y  casadas en  otros países (por ejemplo en España)  no verán reconocido su matrimonio en Italia, pero de acreditarlo, desde la aprobación del proyecto legislativo en cuestión serán reconocidas como pareja de hecho, o unión civil.

En resumen: una sesión de estudio interesantísima en un lugar incomparable.

 

Moment de la intervenció de Concha Ballester

 

 
Més articles...