Esdeveniments SCAF

Jornada sobre Dret de Família a Lleida (18/10/2016)

Benvolgudes companyes i companys,

La Comissió de Família de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Lleida en col·laboració amb la Societat Catalana d'Advocats de Família (SCAF), ha organitzat la Jornada sobre dret de família intitulada "Alguns temes d’interés econòmic en els processos de ruptura familiar”.

La Jornada tindrà lloc el dimarts, 18 d’octubre, a la Sala d'Actes de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Lleida (Plaça Sant Joan, núm. 6-8, 1r de Lleida).

 

Programa de la Jornada 18/10/2016

16:00  Recepció d’assistents i lliurament de material
16:15 Paraules de benvinguda de l’Excm. Sr. Jordi Albareda Cañadell, Degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Lleida i de la Sra. Mercè Mira Cortadellas, advocada i Presidenta de la Societat Catalana d’Advocats de Família (SCAF).

16:30 

La quantificació de les prestacions/pensions compensatòries al Codi Civil i la discrecionalitat judicial

Il·lm. Sr. ALBERT GUILANYÀ FOIX
President de la Secció 2a. de l’Audiència Provincial de Lleida

Debat – Col·loqui

18:00 Pausa Cafè

18:30

Les aportacions en espècie en les ruptures familiars i qüestions relacionades

Il·lm. Sr. XAVIER PEREDA GÁMEZ
President de la Secció 18a. de l’Audiència Provincial de Barcelona

Debat – Col·loqui

 
 Programa i full d'inscripció a la Jornades sobre Dret de Família de Lleida (PDF) pdf_icon
 

Jornades de Dret de Família a Sevilla (6-7 octubre) Organitza AEAFA

Benvolgudes i benvolguts,

Els propers dies 6 i 7 d’octubre es celebraran a la facultat de Dret de Sevilla les Jornades de Dret de Família organitzades per la AEAFA. Atès que considerem que poden ser del vostre interés us adjuntem el programa i full d'inscripció.

Per conveni acordat amb la AEAFA, els membres de la SCAF gaudeixen d'un descompte en el preu de la inscripció a les Jornades.

 
 

Programa de les Jornades de Dret de Família de Sevilla (PDF) pdf_icon

 

Dates Jornades de Dret de Família a Barcelona 2016. Llibre de la SCAF

 
Benvolgudes, benvolguts,
 
Us informem, a fi que pugueu anotar-vos-ho a l'agenda, de les dates de les properes Jornades de Dret de Famíla a Barcelona organitzades per la Societat Catalana d'Advocats de Família:
 
Dijous 24 de novembre de 2016 (tarda) i divendres 25 (tot el dia)
 
A continuació us facilitem l'enllaç  per poder-vos descarregar l’article en PDF publicat al número 80 de la Revista Abogados de Familia de la AEAFA sobre l’homenatge que es va fer a en Francesc Vega Sala en el marc de la VI Trobada de la SCAF i que va servir, també, per a presentar el llibre “El futur del Dret de família”; una recopilació de 34 articles de juristes de reconegut prestigi i, a més, amics d’en Francesc Vega Sala.
 
Article publicat al #80 de la Revista Abogados de Familia de l'AEAFA (PDF) pdf_icon  
 
 
El Futur del Dret de Família
 
 
Aquest primer llibre de la Societat Catalana d’Advocats de Família s’anirà entregant de forma gratuïta a les sòcies i socis de la SCAF durant els diferents actes que s’organitzin. Molts de vosaltres ja vàreu obtenir el vostre exemplar a la VI Trobada que va tenir lloc els passats 12-14 de maig a Girona. A Barcelona, per exemple, seguirem entregant exemplars a les sòcies i socis que per motius d’agenda no varen poder assistir a la Trobada. No s’enviaran per correu.
 

VI Trobada Anual de socis de l'SCAF. Girona, 12-14 maig 2016

 
Benvolgudes i benvolguts,
 
Us adjuntem el programa de la VI Trobada Anual de socis de la Societat Catalana d’Advocats de Família; que hem intitulat “Novetats i futur del Dret de Família. Sopar jurídic a Girona” i que, tal com ja us vàrem anunciar a les Jornades de Barcelona, se celebrarà a l’Hotel Gran Ultònia de Girona del 12 al 14 de maig de 2016. Atès que es tracta d’un programa provisional, pot ésser modificat lleument.
 
Tal com podreu veure al programa de la Trobada, el dijous al vespre hem programat un sopar de germanor; que, segur, serà molt comentat.
 
El sopar serà servit pel millor restaurant del món, el Celler de Can Roca, al Mas Marroch; l’espai del Celler de Can Roca per a les celebracions. El preu és de 110 € i inclou transport de l’hotel de la Trobada al Mas Marroch i del Mas Marroch a l’hotel de la Trobada i una consumició que, qui ho desitgi, podrà prendre, havent sopat, tot fent sobretaula, escoltant música o ballant una mica. Durant el sopar se servirà un aperitiu amb copa de cava de benvinguda (a peu dret), un primer plat, un segon plat i els postres (a taula).
 
Us animem a que participeu a la Trobada presentant comunicacions; que es presentaran el divendres 13 de maig a la tarda.
 
Esperem poder-vos saludar personalment a Girona.
 
 
 
Programa de la VI Trobada Anual de socis de l'SCAF (PDF) pdf_icon
 
 

ACTUALITZACIÓ 21/4/2016: Atès que les habitacions a l’hotel seu de la Trobada s’han esgotat, s’ha arribat a un acord amb l'HOTEL MELIÁ GIRONA; que ens ha bloquejat unes quantes habitacions al mateix preu. Cal que tingueu en compte que la distància entre aquest hotel i la seu de la Trobada és d’uns 20 minuts caminant.

Si preferiu utilitzar el bus urbà podeu agafar la L2 davant de l'Hipercor (l'Hotel Meliá és al costat mateix) i baixar a la parada "Jutjats - Av. Ramon Folch" (que està a un minut de la seu de la Trobada). La freqüència de pas és cada 15 minuts, per anar del Meliá a la seu de la Trobada heu d'agafar el bus que va en sentit a l'Hospital Josep Trueta; per tornar a l'hotel heu d'agafar el bus direcció L'Avellaneda. També hi ha una parada de taxis a la zona Meliá-Hipercor si preferiu utilitzar aquest altre mitjà de transport.

Per a poder garantir disponibilitat a aquest preu s'ha de reservar abans del 6 de maig. Les habitacions s'han de reservar i pagar directament a l’hotel Meliá Girona (telèfon 972 40 05 00) indicant "Trobada SCAF".

 

 

 

Conferència/col·loqui: Visió de l’Audiència Provincial de Tarragona sobre novetats legislatives i doctrinals en dret de família (17/3/2016 - 17:30 Saló d'Actes ICAT Tarragona)

Benvolgudes companyes i companys,

Ens plau informar-vos que el dijous, 17 de març, a les 17:30h, la Societat Catalana d’Advocats de Família (SCAF), conjuntament amb l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, ha programat una conferència/col·loqui en l’àmbit del dret de família que esperem que sigui del vostre interès.

Sota el títol "Visió de l’Audiència Provincial de Tarragona sobre novetats legislatives i doctrinals en dret de família" es tractaran aspectes com la modificació/extinció de la pensió compensatòria i autonomia de la voluntat, la pensió d’aliments (mínim vital/suspensió), la guarda compartida progressiva o ad futurum o la competència en la  modificació de mesures  ex art. 775 LEC.

Aquesta conferència serà impartida per l’I·lm. Sr. Manuel Horacio García Rodriguez, magistrat de la Secció Primera de l’Audiència Provincial de Tarragona.

Presentaran  l’acte  la Sra. Mercè Mira Cortadellas, advocada  i  Presidenta de la SCAF  i la Sra. Rocío De Mantaras  Macián, Presidenta de la Comissió de Formació de l'ICAT. Moderarà l'acte la Sra. Concha Ballester Colomer, advocada i vocal de la Junta de l'SCAF.

 

PROGRAMA:

- Modificació/extinció de la pensió compensatòria i autonomia de la voluntat.

- Aliments: mínim vital/suspensió (fills menors, amb minusvalies, discapacitats).

- Guarda compartida progressiva o ad futurum

- Competència en la  modificació de mesures  ex art. 775 LEC.

 

La inscripció és gratuïta. Les persones interessades podeu formalitzar-la  a través del correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Lloc: Saló d’Actes de l'ICAT (C/ Enric d'Ossó núm. 1 - 43005 Tarragona)

+ info al web de l'ICAT

 
Més articles...